Zaterdag 8 februari hebben we ons weer ingezet voor de Voedselbank Utrecht. Van 10u tot 16u hebben we bij Albert Heijn XL in Overvecht winkelcentrum voedingsmiddelen ingezameld. En met succes: zes rolcontainers vol! Met een leuke mix van LEO’s die al langer lid zijn en ook een aantal die pas net met ons mee doen was dit wederom een succesvolle actie.

Bij de ingang van de Albert Heijn kregen bezoekers van ons een boodschappenlijstje met verschillende producten die de voedselbank goed kan gebruiken. Groente uit blik, rijst, pasta, lang houdbare (choco)melk en verzorgingsproducten als tandpasta, douchegel en maandverband. Midden in de winkel waren deze producten uitgestald op een tafel, zodat het winkelend publiek deze producten makkelijk in de kar mee kon nemen naar de kassa. Ook spoorden ouders hun kinderen aan wat in de boodschappen kar te doen. Van velen hoorden we terug dat het een erg goede actie is. Anderen gaven aan het ook jammer te vinden dat het in een welvarend land als Nederland nog hard nodig is. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn: een reden om deze actie jaarlijks te doen.

Na de kassa stonden we weer klaar om de producten in ontvangst te nemen. Mooi om te zien hoeveel mensen hebben meegedaan. De een kwam met twee pakken rijst en de ander met een heel mandje vol. Alle grote én kleine beetjes helpen. Uiteindelijk hebben we zes volle rolcontainers aan de Voedselbank kunnen overhandigen. De containers werden dezelfde dag nog opgehaald, zodat de opgehaalde producten direct via het distributiecentrum verder verdeeld konden worden over de verschillende voedselbank locaties in de stad.