In oktober hebben alle leden van onze Leo Club heel hard gewerkt om zoveel mogelijk bierpakketten te verkopen. Vrienden, familie, collega’s konden de actie niet missen, en ook op sociale media hebben we goed van ons laten horen. We hebben maar liefst 368 pakketjes met speciaalbier verkocht! Al die pakketjes hebben geresulteerd in een bedrag van 1840 euro. Gert-Jan Jansen, de oprichter van Buurtbier.nl, hoogt dit op naar 2000 euro voor De Sinterklaasbank!

De Sinterklaasbank rijdt geen enkel huis stilletjes voorbij
Voor veel gezinnen in Nederland is Sinterklaas helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen. De Sinterklaasbank zorgt ervoor dat ook deze kinderen een cadeautje krijgen, een gloednieuw cadeautje dat ze zelf mogen uitkiezen.

80 blije kinderen
We vroegen Elisa Nuij, oprichter van De Sinterklaasbank, naar een reactie op onze actie. “Wat een geweldige leuke actie. Wij hebben al van alles langs zien komen maar een bieractie nog nooit. Maar het blijkt een schot in de roos. Wat is er nou mooier dan tijdens de lange kerstavonden te genieten van een heerlijk biertje met een bijpassende snack en tegelijk kinderen een de mooiste avond van het jaar te bezorgen? Met dit bedrag maken we 80 kinderen blij.”

Corona en populaire cadeautjes
Gelukkig vormt corona geen belemmering voor deze actie, en ook niet voor De Sinterklaasbank. Elisa Nuij: “Overleggen doen we nu online. Gek genoeg hebben we niet buitensporig veel extra aanvragen gekregen dit jaar, ongeveer 5000 in totaal. We zien wel dat er minder initiatieven zijn als het gaat om leuke acties. Reden te meer om superblij te zijn met deze bieractie.”

Natuurlijk waren we ook nieuwsgierig naar het meest populaire speelgoed dit jaar. Wat blijkt? Spelletjes en schoolspullen scoren goed, en LEGO en Playmobil raken ook niet uit de mode.

En hoe heeft Buurtbier.nl deze actie ervaren?
Gert-Jan Jansen: “Overweldigend! Zeker omdat we in eerste instantie uitgingen van 100 tot 150 pakketten, was 368 verkochte pakketten een enorme verrassing! Jullie zijn SuperLeo’s! Ongelooflijk veel enthousiasme, meedenken en hulp om deze berg werk samen te verzetten. Ik heb genoten van jullie inzet, betrokkenheid en flexibiliteit. Daarom vond ik het superleuk om iets extra’s te doen en het bedrag op te hogen naar 2000 euro.”

Meer informatie
Meer weten over de Sinterklaasbank of doneren? Bezoek de website.
Dorst gekregen? Ga dan langs de pop-up winkel van Buurtbier! Tot half januari vind je de lekkerste speciaalbiertjes in de winkel van ijssalon Zomers aan de Laan van Nieuw Guinea. Ze zijn donderdag & vrijdagmiddag open van 14.00 – 20.00u en op zaterdag van 13.00-18.00u. En natuurlijk is de
webshop 24/7 open.

Word lid van onze club!
Ook al kunnen veel van onze activiteiten niet doorgaan door corona, deze actie bewijst dat we nog steeds toffe acties kunnen organiseren! We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, dus neem contact op en neem eens een kijkje bij een vergadering of activiteit!