Overgenomen van Houtensnieuws.nl

HOUTEN De Stichting Help ’n Handje en het Gehandicapte Kind (vh NSGK) waren vrijdag 20 september op bezoek bij de TechniekFabriek met de mooie opbrengst van de jaarlijkse Boekenbeurs Utrecht. Ze hadden wethouder Jana Smith-Visser gevraagd om de cheque van € 12.500 namens hen te overhandigen.

De Stichting Help ’n Handje kiest jaarlijks een goed doel voor de opbrengst van de grote Boekenbeurs Utrecht die met Hemelvaart gehouden wordt. Dit jaar heeft het Gehandicapte Kind de opbrengst van de beurs met 50% verhoogd vanuit hun Plus-regeling. De Boekenbeurs Utrecht was erg succesvol en kreeg ook veel bezoekers uit Houten.

De TechniekFabriek is in zijn nopjes met deze donatie. Voorzitter Ronald Verbeek: ,,Donaties zoals deze zijn onmisbaar voor De TechniekFabriek om het aanbod interessant en de deelnamekosten laag te houden, zodat alle kinderen mee kunnen doen aan de workshops.” De donatie zal onder andere worden gebruikt voor de aanschaf van elektrische apparaten, een afzuigsysteem en gereedschappen.

STICHTING HELP ‘N HANDJE Stichting Help ’n Handje is een samenwerkingsverband van 3 Utrechtse Lionsclubs en een Leoclub en is in het leven geroepen om met activiteiten geld in te zamelen dat direct ten goede komt aan een goed doel in de regio Utrecht. Een van de activiteiten is de jaarlijkse Boekenbeurs Utrecht op Hemelvaartsdag.

HET GEHANDICAPTE KIND (NSGK) Het Gehandicapte Kind zet zich in voor een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap samen spelen, leren, sporten, wonen en werken, kortom: samen leven.

DE TECHNIEKFABRIEK De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-13 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen waardoor ze in hun kracht komen en zich beter ontplooien. Daarmee stimuleert zij kinderen ook om voor een technische vervolgopleiding te kiezen. Een belangrijke doelgroep van de Stichting zijn kinderen met autisme.

De TechniekFabriek bestaat bijna 5 jaar, heeft 50 vrijwilligers en ontvangt 80 tot 120 kinderen per week tijdens of na schooltijd voor een techniek- of computerworkshop. Ze worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, onderwijs en/of autisme.
Meer informatie: www.detechniekfabriek.NU

De volgende editie van de Boekenbeurs wordt georganiseerd op woensdagavond 20 mei (pre-sale) en donderdag 21 mei 2020.