Tijdens de goed bezochte pubquiz die 7 november 2019 is gehouden in café De Branding, hebben wij een mooi geldbedrag opgehaald voor Buurtbuik Utrecht. Afgelopen 18 januari was het zover en reisden onze Leo’s Iris en Deborah af naar de Utrechtse wijk Overvecht, waar ze letterlijk een kijkje in de keuken kregen van Buurtbuik. 

In Buurthuis de Boog, waar iedere zaterdag vanaf 13:00 uur een gratis driegangenlunch klaarstaat voor buurtbewoners, werden ze eerst rondgeleid. ’s Ochtends worden eerst de overgebleven producten bij de verschillende leveranciers met de bakfiets opgehaald, om vervolgens met een groep groep enthousiaste vrijwilligers in de keuken aan de slag te gaan om een heerlijke lunch klaar te maken. Het menu van deze zaterdag: een wortel-pastinaak soep vooraf, gevolgd door een rijstsalade met groente uit de oven en een stukje vis. En om de lunch af te sluiten een heerlijk bananen- en kakifruitbrood. 

En na dat harde werken konden Iris en Deborah zelf tussen de veertig buurtbewoners plaatsnemen om mee te lunchen. Al snel ontstonden er boeiende gesprekken en werd duidelijk dat veel buurtbewoners dit een geweldig initiatief vinden om met elkaar in contact te komen. En daarnaast natuurlijk ook om samen te genieten van de gezelligheid en van de heerlijke lunch.  Na het hoofdgerecht konden ze het opgehaalde bedrag van € 582,50 onthullen en uitreiken aan de Buurtbuik. Zij gebruiken onze bijdrage onder andere voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe keukenmaterialen. Het was een bijzondere dag en leuk om een kijkje te mogen nemen in deze keuken!

Buurtbuik
BuurtBuik is een organisatie die strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden tegen voedselverspilling. Wil je mee-eten of zelf een keertje in de keuken helpen? Kijk dan op de website voor meer informatie.